Opskrift på pølsehorn

Pølsehorn hører vist til repertoiret hos enhver børnefamilie De smager allerbedst, lige når de er kommet ud af ovnen, men børnene er også vilde med dem til madpakken. Anna Kirstine var utilfreds med udvalget til madpakken sidste uge og træt af tørre boller. Så jeg tænkte, at det var tid til at få bagt en omgang pølsehorn.

Jeg tror, at opskriften er fra Brugsens kogebøger fra 80’erne, hvor mange af mine opskrifter hjemmefra stammer. Den er sandsynligvis tilpasset lidt, da min lillebror led af mælkeallergi, da han var lille. Min mor erstattede derfor al mælk i bagværk med vand. Jeg har selv tilpasset fra margarine til smør og A38 i stedet for ymer. Endeligt har jeg i bedste speltmor stil erstatter noget af hvedemelet med spelt fuldkornsmel, som jeg sværger til i mange sammenhænge.

Åbne eller lukkede pølsehorn?

Der er nogen, som bager lukkede pølsehorn, men jeg synes altså, at de smager bedst, når pølsen er frigjort i enderne. Samtidig sværger jeg til partypølser, da de har præcis den rette konsistens til pølsehorn. Mit forhold til pølser har i en længere periode været ret anstrengt. Min far kom i forbindelse med sit arbejde på slagteriet en gang i mellem. Her købte han billige pølser, og det skal man bare ikke gøre. De var fulde af små bruskklumper, og den fornemmelse var meget svær at ryste af sig. De senere år er der dog kommet mange flere kvalitetspølser på markedet, som jeg bruger i mange andre tilfælde. Men til pølsehorn skal det altså fortsat være partypølser.

Det skal du bruge (16 stk)

1 dl lunken vand
25 g gær
75 g smør
100 g spelt fuldkornsmel
300 g hvedemel
1 dl A38
1 æg
½ tsk salt

16 pølsehornspølser eller 8 partypølser skåret i halve.

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt smør skåret i mindre stykker, A38, æg og salt. Tilsæt til sidst fuldkornsmel og herefter hvedemel i passende mængde, indtil dejen er smidig og ikke alt for klistret. Lad dejen forhæve i 30 minutter. Del dejen op i to kugler. Rul kuglerne ud i en stor cirkel. Del cirklen i 8, som en pizza. Kom en klat ketchup på den brede ende af dejstykkerne. Placer pølserne oven på ketchuppen og rul dejen rundt om. Lad pølsehornene efterhæve et kvarters tid. Bag i 20-25 min ved 180 grader varmluft.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.