Opskrift på fastelavnsboller
Fastelavn er en fantastisk undskyldning for at spise dejlige usunde fastelavnsboller. Jeg har brugt den samme opskrift som min mor i mange år og været godt tilfreds med den. Men i år lavede jeg lidt om på det, og resultatet blev de bedste fastelavnsboller nogen sinde. Ændringen var simpel. I stedet for at komme kagecremen inden i bollerne, kom jeg det ned i en fordybning, så det kom udenpå – lige som en spandauer.
I modsætning til i min barndom laver jeg selv cremen. Det er bare lidt mere lækkert og ganske let. Anna Kirstine vil ikke have kagecreme, så vi formede også nogle boller af dejen, som efterfølgende blev pyntet med glasur.
Kagerne fik hurtigt ben at gå på, og vi er nødt til at lave en portion mere, da jeg har lovet at tage fastelavnsboller med til fastelavnsfest i Anna Kirstines klasse om et par uger. Vi må hellere lave en rigtig stor portion, så der også er til lidt til os selv.
Det skal du bruge til fastelavnsbollerne (16-20 stk)
1 dl lunken vand
50 g gær
175 g smør
500 g mel
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl A38
1 æg
Det skal du bruge til kagecreme
75 g sukker
2 æggeblommer
½ tsk vanillesukker
1 spsk maizena
1 spsk hvedemel
2½ dl sødmælk
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til sidst sammen med melet. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time. Lav imens kagecremen. Pisk sukkeret sammen med æggeblommerne i en gryde. Rør vanillesukker i sammen med maizena og mel. Kom mælken i og varm det op mens du pisker. Lad cremen koge et par minutter, mens du pisker, så det bliver tykt og lækkert. Lad cremen køle af inden brug.
Hent dejen og form boller, som du stiller på bagepladen. Lad bollerne efterhæve ca. 20 min. Lav en fordybning i midten, hvor du tilføjer kagecremen. Bag bollerne i ca. 20 min ved 180 grader varmluft.
Skriv en kommentar