Madplan uge 18 2018
Foråret er en dejlig tid med alle de helligdage😊 Lige nu nyder vi bededagsferien og at der er tid til at tage sig god tid. Anna Kirstine er sendt til børnefødselsdag. Emil spiller computer, og Rasmus arbejder. Jeg sidder på sofaen med benene op, computeren i skødet og PepsiMax i glasset.
Vi krydser fingre for ingen lockout
Breaking news! Der er indgået forlig for kommunerne, så mon ikke også det lykkes på det statslige område. Vi håber på at undgå, at Rasmus endnu en gang bliver lockoutet. Han var folkeskolelærer i 2013!
Boligsalget er gået i stå
Til gengæld står det helt stille på boligsalgsfronten. Der sker simpelthen ingenting. Regeringens indgreb og forventningen om stigende renter ser ud til at have sat sit spor i Risskov. Vi er derfor så småt ved at indstille os på, at det ikke bliver i denne omgang, vi flytter. Godt det samme, så er man fri for alt det bøvl 😊
Madplan med ambitioner
Det skyldes nok følelsen af overskud, at jeg har lavet en relativt ambitiøs madplan denne gang. Det er altid godt at starte ugen med frikadeller, for så er der også lidt ekstra godt til madpakkerne. Med lidt hjælp fra Rasmus og Anna Kirstine, som elsker at stege frikadeller, så klarer vi mandag. Tomatsovsen er lavet i forvejen, så den er bare lige at tage op af fryseren.
Pitabrød er også nemt. Det er vegetarburgerne, der er udfordringen. Det tager lidt mere tid at lave bøffer af bulgur og sorte bønner end at forme dem af hakket oksekød. Sidste gang endte det med, at vi fik almindelige burgere ☹ Denne gang skal det altså lykkes. Men kan det godt være, at vi skal have noget i baghånden til børnene. Selve bollerne skal jeg have bagt her i weekenden.
Food prepping
Apropos det at gøre maden klar i forvejen, så har jeg fundet ud af, at jeg faktisk er helt trendy (uden at vide det). I går så jeg et program i fjernsynet om food prepping, som åbenbart er hot lige nu. Det betyder, at man bruger nogle timer fx søndag eftermiddag på at forberede resten af ugens måltider, så de står klar i nogle bøtter i køleskabet lige klar til at varme op.
Jeg går ikke helt så ekstremt til den, men det med at planlægge ugens måltider og gøre det nemt i hverdagen, er jo lige mig 😊
Jeg synes efterhånden at jeg oplever at være utrolig trendy helt uden at vide det, blot ved at holde fast i at gøre det, man altid har gjort. Forskellen mellem at være ægte trendy og bare gammeldags er dog nok, hvordan man benævner det. Fx går jeg ikke off line, jeg bruger bare ikke facebook så meget. Jeg kalder heller ikke mine små højbede eller krydderurter i krukker for urban gardening. Det gør man, hvis man er ægte trendy 😊
Skriv en kommentar