Opskrift på smoothie med A38

I weekenden elsker vi at lave smoothie til morgenmad. Jeg ville faktisk gerne have smoothie hver dag, men det tager for lang tid. Så til hverdag nøjes vi med A38 med mysli og frugt eller havregrød.

Til smoothien får vi gerne et blødkogt æg og en rugbrødsmad. Med mindre Anna Kirstine kigger på mig med sine bedende øjne, og jeg ikke er for træt. Så hænder det, at jeg laver amerikanske pandekager. Dem spiser vi med sirup og frugt. Den opskrift vil jeg sørge for at dele en anden gang.

Vi har to slags smoothies, som vi skifterimellem. Den ene – som jeg deler her – kalder vi den røde smoothie. Den er med A38. Den anden er med juice og hedder den grønne smoothie. Den må I også have til gode.

Det er en god ide at skolde frosne bær

Vi skolder altid frosne bær, som ikke er fra egen avl (og det er de som regel ikke😊). Måske er det hysterisk, og jeg ved faktisk heller ikke om vores fremgangsmåde er specielt effektiv, men det hjælper i hvert fald på vores følelse af sikkerhed.

Det vi gør er at komme bærrene i en si og skolde med kogende vand. Ulempen er, at det er nødvendigt at bruge isterninger i smoothien for at få den kold, fordi bærrene jo ikke længere er helt frosne. Den største udfordring er at huske at lave isterninger, så de er klar, når du skal bruge dem.

Det skal du bruge (4 glas)

2 modne bananer
1 håndfuld frosne jordbær
1 håndfuld frosne hindbær, blåbær eller skovbær
½ æble
1 spiseskefuld hørfrø (kan udelades)
4 isterning
A38 i passende mængde

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en god blender og blend dem godt sammen. Hvis du synes, at smoothien ikke er sød nok, kan du tilføje lidt honning. Jeg synes dog at bananerne som regel giver sødme nok. Du kan i øvrigt variere, hvilke bær du kommer i, og har vi en avocado til overs, hænder det også, at den ryger med i blenderen.

Server i glas med isterninger og et sugerør.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.