Opskrift på majstortillas

Jeg er glad for mexicansk inspireret mad. Jeg skriver inspireret, for jeg er ikke helt sikker på, at jeg vil kunne lide RIGTIG mexicansk mad – altså den slags man rent faktisk spiser i Mexico. Det, jeg er vild med, er nok i virkeligheden det, amerikanerne vil kalde TexMex.

Efter 9. klasse tilbragte jeg et år som udvekslingsstudent på High School i Texas. Her blev jeg introduceret til amerikanernes TexMex. Både i form af den billige fastfood udgave hos Taco Bell og på bedre restauranter. Begge dele gode på deres egen måde men bestemt ikke sunde.

Taco Nights i 90’erne

Det var tilbage i midt 90’erne, og det var også på samme tid, vi begyndte at få taco maden til Danmark i form af de her sprøde tacoskaller, krydderimix og salsa, som man kunne købe som en samlet pakke. Jeg kan huske, at jeg sammen med veninderne fra gymnasiet holdt Taco Nights som opvarmning til diverse fester og byture. Menuen bestod af sprøde tacoskaller med hakket oksekød (med krydderimix), salsa, icebergsalat i strimler, agurker i tern, tomater i tern og noget revet ost. Måske ikke så avanceret men det smagte nu meget godt.

Opskrift fra min mor

Men faktisk er det min mor, som har været med til at sikre et højere niveau på dette område. Hun og min far gik på et tidspunkt i slut 90’erne til madlavning for par. Jeg ved ikke, hvor meget min far lærte, men min mor fik faktisk rigtigt mange gode opskrifter med hjem. Herunder opskriften på disse majstortillas, som godt nok tager tid at lave (som pandekager jo gør) men til gengæld smager 10 gange bedre end de færdiglavede tortillas, man kan købe i supermarkederne.

Det skal du bruge (8 stk)

4 dl vand

4 æg

100 g (2dl) majsmel

60 g (1 dl) hvedemel

Salt

3 spsk. majsolie (bruger dog bare almindelig solsikkekerne olie, fordi det er svært at finde majsolie)

Olie til stegning

 

Sådan gør du

Advarsel! Det er ikke de letteste pandekager i verden at lave. De kræver et særligt touch. Og du må ikke forvente, at de hænger lige så godt sammen som færdigkøbte tortillas.

Pisk alle ingredienserne godt sammen. Kom lidt olie på panden og bag pandekagerne ved jævn varme. Det er vigtigt, at røre rundt i dejen hver gang du starter på en ny pandekage, da dejen har tendens til at skille. Det er også vigtigt, at finde den rette temperatur, så pandekagen bliver tilpas bagt, inden du skal vende den, da den ellers risikerer at gå i stykker.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.