Opskrift på lasagne for den moderne børnefamilie

Lasagne er en klar favorit for vores børn, og det er helt sikkert en af de retter, der oftest går igen på madplanen. Det er relativt nemt at lave, og der er ofte rester til dagen efter.

Opskriften stammer fra mit barndomshjem, hvor lasagne også var en favorit. Jeg tror den kommer fra en opskriftsbog fra Brugsen, men jeg er ikke helt sikker. Men hvis jeg kender min mor ret, har hun måske stadig bogen, så det kan fakta tjekkes 🙂

Men men men… opskriften er naturligvis tilpasset og endvidere opdateret til at passe til den moderne børnefamilies ønsker og behov.

Første tilpasning er, at jeg blender løget.  Det skyldes dog udelukkende mit eget neurotiske forhold til løg, som jeg på ingen måde kan lide at spise, med mindre det er fuldstændig smadret til uigenkendelighed. Kan du godt lide synlige løg i maden, behøver du naturligvis ikke gøre det samme.

Næste tilpasning er, at vi bruger fuldkornslasagne plader i stedet for de almindelige. Det virker bare sundere:-) Dernæst tilføjer vi revet gulerod og revet squash til kødsovsen. Det er et godt moderne trick til at få børnene til at spise mere grønt.

Sidste tilpasning til originalen er, at vi bruger færdiglavet mornay sauce fra Karolines Køkken. Det er muligvis mere lækkert selv at lave en bechamelsauce, men med de gode saucer man kan købe i dag, er det altså bare meget lettere, når der er tale om en hverdagsret.

Vi serverer gerne fuldkorns miniflutes og en salat til samt gulerods- og agurkestænger til børnene.

Det skal du bruge

500 g hakket oksekød
Et løg
1 tsk tørret basilikum
½ tsk oregano
1 dåse (ca. 140 g) koncentreret tomatpure
2 revne gulerødder
½ revet squash
1 ½ dl vand
1 tsk groft salt
Peber

Fuldkorns lasagneplader

1 brik mornay sauce

Sådan gør du

Blend løget sammen med en ½ dl af vandet. Skræl og riv gulerødder, og riv squashen efterfølgende. Brun kødet i en gryde. Tilsæt løg, koncentreret tomatpure, vand og krydderier. Rør sammen og tilsæt herefter revet gulerod og squash. Smag til med salt og peber.

Smør et ildfast fad og start med at komme lidt af mornay saucen i bunden. Herefter lidt af kødsovsen. Læg et lag lasagneplader oven på og dæk med kødsovs. Fortsæt således. Vi plejer at få 2 lag, men det kommer naturligvis an på fadets størrelse. Kom mornay saucen øverst.

Bages 35 minutter i forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.