Opskrift på citronstuvet hvidkål
Lækkert er ikke det første ord, der falder mig ind, når nogen siger stuvet hvidkål. Men faktisk er denne ret overraskende lækker. Og så skulle det jo være så sundt at spise kål😊
Jeg har fundet opskriften i Femina for flere år siden, og det er blevet en klassiker i vores familie. Vi får kartofler og medisterpølse til, men man kan selvfølgelig også servere frikadeller eller lignende.
Børnene opfatter det vist mest som persillesovs og er går helst uden om kålen, men som tiden går tror jeg, at der er smuttet lidt kål med og de har indrømmet at de faktisk godt kan lide det (i moderate mængder). Så der er håb for fremtiden😊
Det skal du bruge
1/2 hvidkål
1 spsk smør
1 toppet spsk hvedemel
½ l mælk
Muskatnød
En håndfuld hakket persille
Revet skal af ½ citron
Salt
Sådan gør du
Snit kålen fint. Riv citron og hak persillen, så det er klart, når du skal bruge det. Lav en opbagning af smør og mel og tilføj mælken lidt ad gangen mens du pisker klumperne ud. Lad saucen koge op og tilsæt kålen. Lad det simre til du synes, at kålen har opnået en passende konsistens. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid tilbage i kålen, men det er en smagssag. Tilsæt persille og citronskal og smag til med muskatnød og salt.
Skriv en kommentar