Madplan uge 52 2017

Endelig juleferie og sikke masser vi skal nå. Nu skal der gøres klar til juleaften, og jeg har lagt planer på kryds og på tværs for at sikre, at det hele går op i en højere enhed. Jeg forsøger at huske, at vi også skal hygge os😊

Lillejuleaften

Nu hvor vi selv skal holde jul, familien vokser og alting forandrer sig, forsøger vi at have fokus på at skabe vores egne juletraditioner.  Vi har derfor talt om, hvilken tradition vi skal have lillejuleaften. I min familie fik vi altid risengrød lillejuleaften. I Rasmus familie samledes de til hans bedstefars fødselsdag og spiste hamburgerryg med grønlangkål. Da børnene også får risengrød juleaften (endnu en tradition fra Rasmus familie), har vi besluttet at videreføre traditionen med at få hamburgerryg og grønlangkål. Rasmus bedstefar døde for et par år siden, og alle børnebørnene har selv fået børn. Det kan derfor ikke lade sig gøre at samle alle længere. Men jeg synes, at det er en smuk tanke, at vi fører noget af denne tradition med videre til vores egne børn.

Så derfor bliver det hamburgerryg og grønlangkål med brunede kartofler. Og med lidt planlægning er det også til at overkomme. Hamburgerryggen er allerede lavet. I torsdags fik vi den med flødekartofler. Vi skal i dag alligevel pille de brunede kartofler til juleaften, så det betyder ikke så meget at gøre nogle flere klar. Så bliver det også en lille generalprøve på de brunede kartofler til juleaften.

Grønlangkålen tager ikke så lang tid, da jeg altså køber den frossen😊

Den store juleplan for juleaften

Vi skal holde jul hjemme for første gang. Vi har fordelt opgaverne mellem gæsterne, så det ikke bliver alt for uoverskueligt. Sådan ser den store juleplan ud, som blev fordelt allerede i november!

Rasmus har lovet at stå for ænderne. Vi skal have to. Det er endnu en tradition fra Rasmus familie. Det er vigtigt, at der er and til overs til 1. juledag, hvor der skal spises rester af and med rugbrød og rødkål. Vi bliver ti juleaften, hvoraf de to (Emil og Anna Kirstine) ikke spiser ret meget and. Jeg har købt to ænder på 3800 gram hver, så jeg tror der er rigeligt. Det bærer madplanen, som du kan se, også præg af😊

10 års fødselsdag

27. december skal vi fejre Emils 10 års fødselsdag. Det var dårlig planlægning, påpegede min svigermor, da vi fik Emil. Og det har hun jo nok ret i, men det var vi nu ikke så optagede af, da vi “planlagde” ham😊. Så derfor kommer hele familien igen 27. december. Vi skal have hotdogs og kagemand. Kan det blive bedre! 

Resten af ugen har vi ferie, så jeg har for en gang skyld opgivet planlægningen. De sidste dage tager vi som de kommer.

Glædelig jul og godt nytår!

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.