Madplan uge 48 2017

Vi kæmper lige nu med det, som de fleste børnefamilier kæmper med engang imellem – at få sygdom og arbejde til at gå op i en højere enhed. Og som de fleste børnefamilier nok ved, er det en ulige kamp. Der skal klippes en hæl og hakkes en tå, og man har dårlig samvittighed, lige meget hvad man gør. Det eneste man ønsker sig er at sætte sig hjemme hos sit barn, men virkeligheden er, at der skal brød på bordet. Og selv om man har en rummelig arbejdsplads, skal der jo også leveres.

Emil har været syg i en uge, og lige nu ser det ud som om, at han også vil være syg i denne uge. Så der skal klippes og hakkes for at få det til at gå op. Men det plejer at lykkes, og det gør det nok også denne gang.

Julehygge hos mormor og morfar

Vi kom dog af sted til Aalborg, hvor den stod på bagning af vaniljekranse og pebernødder. Fældning af juletræ i haven – som godt nok så noget større ud, end før det blevet fældet. Kreation af juledekorationer og ikke mindst en rigtig julemiddag med and, flæskesteg og hele pivtøjet.

Så blev julen blæst i gang med maner, også selv om Emil lå på sofaen det meste af tiden, Rasmus snotter, og Mormor og Morfar kun lige var ved at komme sig efter feriemave og efterfølgende influenza, og jeg havde ondt i hovedet. Og mens fætter Villads og fætter Laurids på henholdsvis 2 og 1 år gjorde huset usikkert, var Anna Kirstine i fantastisk humør og deltog energisk i alle aktiviteter.

Men vi klarede den, og det var faktisk også hyggeligt. Og nu er Anna Kirstine og jeg kommet i julehumør og skal have den store kasse med julepynt ned fra loftet – og jeg forsøger at skubbe omkvædet af den gamle sang ud af hovedet: “For tiden et så kort og det ku’ hænde, hun kom for sent, for sent til livets ende”.

Madplan med lave ambitioner

Madplanen afspejler situationen. Det må ikke være for ambitiøst. Men vi trænger også til noget ordentligt mad, da sandheden er, at vi sprang over, hvor gærdet var lavets flere gang i sidste uge og fik rugbrød eller pizza i stedet for det, der stod på madplanen. Samtidig ville jeg også så gerne have, at madplanen afspejler, at det er  juletid. Men det er ærligt talt svært at kombinere jul, sundhed og nemhed. Døm selv hvor godt det er lykkedes😊

Den store bagedyst

Sidst men ikke mindst glæder vi os til finalen i Den store bagedyst i denne uge.  Bliver det Jesper, Kirsten eller Andrea, som vinder? Vi hepper på Kirsten😊

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.