Madplan uge 45 2017

Vi skal holde Anna Kirstines familiefødselsdag søndag. Hun bliver 7 år 12. november og glæder sig helt vildt. Forberedelserne har været i gang længe, så både boller og den ene kage er i fryseren. Hele weekenden skal gå med forberedelse. Jeg har lavet lister over alt det, vi skal gøre, og opgaverne bliver fordelt mellem alle medlemmer af husstanden.

Opskrift på en ægte familefødselsdag

Familiefødselsdagen afvikles efter en relativt fast opskrift. Gæsterne ankommer ved 14tiden, og efter åbning af pakker får vi boller og kage. I år bliver vi 13 (plus lille baby Ebbe, så vi bliver ikke 13 til bords). Vi har lavet to slags boller. De sunde med gulerod og kerner og de klassiske (og syndige) hvide te-boller, som smager bedst med et tykt lag smør.

Vi skal også have to kager. En chokoladekage som skal pyntes med slik og glimmer og en ægte kagedame, som naturligvis også skal have slik på. Kagemand hjemme hos os betyder brunsviger, og den skal naturligvis være hjemmebagt.

Efter kaffen går vi ofte en tur eller spiller et spil. Og til sidst får vi hotdogs som ‘skrub af mad’. Jeg laver agurkesalat og tomatsalza som tilbehør, hvilket gør det ekstra lækkert. Især mændene i familien er glade for denne tradition, og da vi har “snydt” dem for hotdogs, de sidste par gange vi har været samlet, er det nødvendigt denne gang.

Lignende indlæg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.