Opskrift på friskbagte boller til morgenmad
Jesper Vollmers koldhævede boller er blevet et fast indslag i vores hverdag. Børnene elsker at få dem med i madpakken i stedet for købte boller. De er nemme at lave og holder sig sagtens et par dage. Jeg bager dem dog med Spelt fuldkornsmel i stedet for grahamsmel i den oprindelige opskrift. Du kan sagtens tilføje revet gulerod, squash og kerner efter smag. Det eneste du skal huske er at lave dejen aftenen før og naturligvis at få dem i ovnen næste morgen:-)
Jeg bager typisk kun en halv portion, da det svarer til vores behov for et par dage. Herefter er bollerne ofte ikke gode, og det er bedre at lave en ny omgang.
Ca. 25 boller
Ingredienser:
1 l koldt vand
40 g gær
6-8 dl hvedemel
10 dl spelt fuldkornsmel
2 dl havregryn
2 tsk. salt
Sådan gør du:
Vand, gær og salt røres sammen. Hæld spelt fuldkornsmel og havregryn i og rør rundt. Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen ikke er for flydende, men stadigvæk til at røre i. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over.
Næste morgen tændes ovnen på max varme varmluft. Bollerne tages op med to skeer og lægges på en bageplade med bagepapir – de skal ikke æltes eller formes, da vi gerne vil holde på luften efter hævningen.
Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader og lad bollerne bage i 15 min.
Bollerne holder sig friske i en almindelig frysepose ved stuetemperatur og skal ikke køleskabet, da det gør dem hårde og tørre.
Skriv en kommentar